diumenge, 29 de març del 2009

DISQUISICIONS D’UN ESPELEÒLEG, DE LA TROBADA 2009


Després d'uns quants dies, d’haver tingut problemes informàtics, seguiré, si mes no intentaré seguir omplint, les pagines d’aquest bloc. També les meves obligacions professionals alguns cops em fan aturar la meva afició espeleològica. També aquesta atura alguns treballs que s'apilen en l'ordinador.
Aquest dissabte plujós vaig anar a fer un tomb, per la trobada, la XV edició que enguany tornava als orígens, la ciutat, a la vila de Gràcia, i organitzat per l’ESPELEO CLUB DE GRACIA, als que felicito en la organització de l’esmentada trobada, juntament amb la 4 nit de la imatge.
Això em recorda quina fou la darrera trobada amb aquest format urbà. Sant Just Desvern 2000 ara fa concretament 9 anys. Recordo el gran esforç que va caldre per realitzar la trobada. Moltes reunions, anades i vingudes, recollir fotos per l’exposició, cercar material pels audiovisuals, fer tríptics, lligar transports per la visita a una de les mines. Era el primer cop que s’incloïa una activitat espeleològica en una trobada, en els següents ha estat habitual, la darrera no ha estat menys, visita al refugi de guerra de la plaça del Diamant. Temps enrere havia visitat varis refugis, i estava encuriosit pel renom d’aquesta construcció, aquesta ha estat una bona oportunitat.
Poc abans assistència a les xerrades de diferents grups que han fet campanya fora de Catalunya o exploracions en alguna cavitat catalana amb bons (molt bons) resultats com son la Tuta del Bosc que converteix a la fou en una integral prou accessible, fora d’un parell de passos estrets, cosa que veiérem en el magnífic audiovisual on explicaven la troballa. O els treballs exploratoris en la Ferla, fent-la mes interessant, evidentment amb mes dessembolupament. Alguna xerrada em vaig perdre, resulta bastant tediós i acaba semblan-te totes que diuen el mateix, felicito i entenc la tasca que duen alguns clubs en les exploracions, però algunes de les presentacions o el presentador, amb tota la seva voluntat i bona fe no explica o no transmet prou. Jo no ho faig millor, em perden els nervis.
A la tarda entrega dels, Norbert Font i Saguer. I la 4 nit del cine.
Certament vaig anar a fotrem unes birres i parlar d'espeleo. Celebrar també haver aconseguit, un encara que premi de consolació, al treball presentat per la secció d’espeleologia del meu club. La cosa era bastant difícil si és volia guanyar la grossa. El nivell dels treballs presentats era molt bo.

Trobada amb coneguts i no tant coneguts, fent-la petar. Cercar informació i gaudir d’un dia d'espeleologia de saló.
Aquet article m'ha quedat amb el c..l, però.......................

Salut i al forat

1 comentari:

F. Miret ha dit...

Enhorabona i felicitacions!!
F. Miret