diumenge, 12 de juliol del 2009

RECERQUES I EXPLORACIONS, AVENC DEL CASTELLSAPERA



Hem anat cap el nord, per si la calor no persisteix tant al massís de Sant Llorenç. La idea era fer una exploració ràpida i quatre fotos un xic decents, de ràpida més o menys, decents ni molt ni gens, fotos.



Com que quedava el tema entre família, sortim de casa pels volts de les nou del matí en poc temps seriem a l'alzina del Salari, que per l'hora que era no hi havia gran quantitat de cotxes. quan sortíem direcció a l'avenc ens hem trobat amb uns espeleos que ordenava'n el material, la veritat no hem fet massa cas. En uns quinze minuts, arrossegat per l'Eloi , cada cop esta més fort el paio, ens hem plantat al forat. Tot i les dubtes per arribar a la cavitat que guardava, tot així no hem fallat. Uns glops d'aigua, tot i que a primera hora no feia gaire calor era una mica enteranyinat i la sensació de calor no era gaire forta. Al poc els companys que havíem vist ordenar trastos s'han personat a la boca de la cavitat. I els hem ofert la nostra corda que com resulta evident no han rebutjat. Un d'ells ha tornat al cotxe, perquè ha oblidat el llum frontal. Cosa que ha endarrerit l'exploració, tampoc dúiem gaire presa. Mentre hem menjat una mica, i hem preparat la capçalera per accedir a la cavitat.

A poca estona ja érem a la lleixa sota el bloc encastat, que té una reinstal·lació amb una cadena, d'aquí a la base del pou d'una tirada. Hem seguit davallant per entre blocs fins a la sala terminal mirant de fer el mínim soroll possible per la colònia de rats penats que i descansen, aquests apilats en el sostre de la sala sortien volant sense cap direcció evident.


Al poc tots reunits, un parell de fotos i a la base del pou a fer alguna, més, un a un hem anat sortim de l'avenc sense cap novetat l'únic la calor que feia a l'exterior, que donaven ganes de tornar a ficar-se dins i no sortir fins que arribi l'hivern o baixin les temperatures.



La instal·lació de mega xapes encara aguanta, la cadena tot i el rovell, també. De totes maneres caldria fer-li un manteniment a la cadena o substituir-la qualsevol dia tindrem un ensurt, i tampoc és tracta d'això. Que consti no més és una opinió. Tot i ser una mica cafre, resulta divertit penjar-te de segons quins ginys.
Nota a l'amic Caminallum (Andalús, en castellà, sense ànim de ser pejoratiu) Abans de parlar cal pensar, jo també poso la pota molt sovint, alguns ho subscriuran, però com tu, company també ser reconèixer quant l'he vessat. No tinc, perquè aclarir el títol de Recerques i Exploracions, però si afegeixo Subterrànies, i a demés prens la molèstia de llegir totes les entrades amb aquest nom, entendràs pot ser, el perquè de tot plegat. I que jo sàpiga puc explorar i fer recerca a tot el territori de Catalunya amb o sense patent de Cors, sempre i quan no estigui ningú altre fent feina, la qual cosa respectaré allà on sigui, cosa que alguns en el seu moment no respectaren, aquest ni aigua.
cors
Campanya naval empresa per particulars, proveïts d'una patent o autorització de llur govern, contra les naus enemigues, en cas d'estat de guerra, o contra naus amigues, en cas d'execució d'una represàlia

Salut i al forat.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo creia que estava prohibit explorar l'avenc del Castellsapera en aquesta època.
Deu ser que alguns tenen patent de corç o més aviat els hi rellisquen les normatives.
Així anem fent país.

Caminallum

Anònim ha dit...

Disculpa Lluís, se me n'ha anat l'olla amb les dates de clausura de l'avenc Castellsapera, en aquestes dates es pot fer perfectament.
Si ho creus convenient elimina el comentari.
Un que ha posat la pota.
Caminallum

Anònim ha dit...

Una pregunta: vàreu "explorar" res de nou? o sols va ser una visita turística? Ho dic sense males intencions, sols és que m'ha sobtat el títol de "recerques i exploracions" en un avenc tan conegut com és el Castellsapera...

jordi ha dit...

A els comentaris anteriors
Es la portada del bloc tan es fan
recerques com exploracion ( les exploracions no defineix si es 1era 2ona o 3 era .......... o etc ) La data de la prohibicio es del 1 de novembre fins a 1er març i la rao de ess er es per la hivernacio de la colonia de rat penats ¿Joder nen no veus mai un rat penat?
cordialment Jordi Coma

Anònim ha dit...

Sí, és clar...i anar a cercar bolets també podem considerar que és fer "recerca"....

Jo crec que está millor emprada la paraula "exploració" quan sols es refereix a noves descobertes és a dir "primeres exploracions", i que quan anem a veure cavitats ja explorades penso que és millor emprar altres termes com "visita" etc.

Si més no titular "recerques i exploracions" a una visita a l'Avenc del Castellsapera ho trobo fora de lloc...però que cadascú faci amb el seu Blog el que vulgui...

Bé sols és la meva opinió i ja se sap que les opinions son com els culs, que cadascú en te una..

Salut i al forat!

Anònim ha dit...

Només aclarir que els comentaris que no estan signats no els he fet jo. Per tant no tinc res a veure amb el comentari de les exploracions. I pel que fa al nom no es pejoratiu, s'ha catalanitzat amb coneixement de causa.

Caminallum

Lluís ha dit...

Perdona Caminallum, no m'he adonat del detall de la firma, tens rao. Veus jo també la hi poso
Que valgui per l'anonim i pel demés anonims si el misatge atenta al bon gust o quelcom semblant, o fa referencia a carallotates sense sentit l'esborrare.
Penso que hi ha gent que no llegeix ni intenta asabentar-se de les coses, ho entendria si ells fesin el blog o fosin millors que ningu, gaire bé perfectes. Que agafen les coses sempre pel costat més dificil. Amb el sencill que resulta entendre-ho com un enunciat qualsevol, ni més ni menys. Referent a R.E.S a on estic federat val aixì.

jordi ha dit...

Eii k yo tambe m agrada anar boscar bolets i ¡¡¡¡¿ perque no?¡¡¡¡ a recercar bolets com si fos una cosa tan cafre anar recercar bolets La paraula exploracio en el meva enciclopedia defineix com:..Accion o Efecto de reconocer examinar o registrar una cosa o un lugar jejeje por lo que veras anonimo yo tambe soy muy PERAPUNYETAS
La definicion de perapunyetas si pillas un diccionario catalan (¿no se si esta definida?)
Cordialment Jordi Coma