diumenge, 8 de març del 2009

RECERQUES I EXPLORACIONS, AVENC DE L'INFERN


Avui no teníem gaire temps per fer molta cosa i decidirem anar a fer alguna cosa fàcil i ràpida. L'avenc de l'Infern una cavitat de poca fondària, però te l'honor o el deshonor, segons les cròniques de ser l'avenc mes antic del Garraf i de Catalunya. Es tracta d'un antic engolidor que sembla estar relacionat amb un anterior thalweg, així que la dolina i la connexió de l'avenc son posteriors aquest.
A les 9 trobada en el pla de Carol, xerrada de rigor, avui hi ha curset a l'Emili o concentració d'espeleos rovellats, això es broma. Anem fent camí fins al coll que queda entre la morella i la cota 584 hom trobem una sèrie d'antenes de l'aeroport o de telefònica, el dia ha sortit primaveral i sembla la rambla de Barcelona hi ha gent per tot arreu i la Morella el punt culminant de les caminades dels excursionistes.
Abans d'arribar al coll i molt a prop d'aquest, una petita sendera ens senyala com arribar a la dolina on es localitza l'avenc en qüestió. La boca de la cavitat situada en un lateral de la dolina té dos accessos, la veritat que el superior no deixa de ser un forat produint pel bloc de roca que forma la capçalera de la cavitat.
En poca estona anem accedint, tres dels quatre companys que hem format el grup, en un tres i no RES, et situes en la base del pou que forma una sala de bones proporcions amb una rampa plena de blocs. Gratament sorprès per les formes litogéniques que guarneixen les parets de l'únic pou que constitueix la cavitat. Fotos de rigor i cap a munt. Hem tingut temps per a localitzar possibles cavitats per un altre jornada, d'aquestes ràpides de fer i de col·leccionista.



Salut i al forat.

1 comentari:

jordi ha dit...

A que es bonic? Fa 2 setmanes hi vaig anar y en vaig quedar sorpres de lo bonica que es aquesta cavitat
cordialment jordi coma