divendres, 31 d’octubre del 2008

UNA DE RATPENATS

Veient un programa de natura, d'aquells, que segons les enquestes veu tothom, tractaba sobre els ratspenats, he de dir que es sortia del comú perque profundizaba en el seu vol i incidia en el seu radar natural (ecolocalització), amb moltes dades tant interesants com els primers estudis alla cap el segle XVIII fins als que es porten actualment. Envers tots aquests parametres que tot i aixi segueixen sent un misteri. D'aixó es espeleos sabem una miqueta per la nostra afició a entrar en els seus habitats diurns. Arreu del nostre territori hi ha localitzats algunes colonies d'aquets animals que a mi particularment hem fascinen i en aquet reportatge m'ha produit mes fascinació. Unes dades importans son com al contrari que els ocells poden moure independentment una ala d'altre poguent fer aquets camvis de direcció tan soptats, també la micro musculatura que s'ha pogut observar dins de la menbrana que coformen les seves ales. Els sons que produeixen al cercar el seu modus vivendi, els insectes part important de la seva alimentació hem de pensar que de la eliminació dels insectes (mosquits en particular) corre per conte d'aquets mamifers, poden arribar a menjar-se fins a 600 mosquits en una hora.


Sempre han estat mal mirats i posats al costat del mal.



Vist aquet interes, m'ha picat la curiositat i he anat la web de la FEDE mirat en l'enllaç dels clubs, tots els que tenen un rat-penat en el seu escut també dit logo.

Es inherent en els espeleos, la majoria, la nostre admiració per aquests animals que viuen en les cavitats com a molts ens agradaria, aixó es una falacia ja que serem espeleos peró no crec que hi renunciem a les comoditats d'una casa sigui la que sigui, seguint amb el fil anterior de uns 58 clubs, d'aquests 16 en el seu anagrama tenen grafiat un ratpenat. Suposo que l'inclusió d'aquest animal forma part del misteri de les coves, segurament els autors donaven a entendre l'esoterisme del misatge d'accedir a les coves, se que aixó sona molt capcios peró vist de fora pot donar una similar interpretació d'aquestes imatges. La resta es pot interpreta com si d'una mascota es tractes donsc que dins de les cavitats hi ha diversos elements que poden compartir aquet espai dins de un logo, estalacmites, colades, aigua, inclus els ferros que utilitzem per devallar dins d'un pou, etc.... Peró el ratpenat es sense mena de duptes l'element per antonomasia dins d'aquet mon de foscor.

----------------------------------------------------------------------------------------


ERE de l'AE Catalunya

GEIS grup ampordanes d'ivestigacions subterranies


GERS de l'AE Muntanya
Espeleo Club Sabadell


EDES del CE Comarca de Bages
Grup Espeleològic Rats Penats
Grup d'Investigacions Espeleològiques Granollers Grup d'Espeleologia Talaia
GES del CM Terrassa
GES del CM Barcelonès (el club degá de la espeleo)

SIES del CCR l'Avenç

SIE del CE Àliga SIRE de l'UE Catalunya (existien altres SIRE. Les actuals sont, Prat, Sants)



















Secció d'Espeleologia CE Sitges

RES del CE Pirenaic
SIS del CE Terrassa
GEXXI (un grup sorgit d'una bona idea, es la unió de varis grups sense estar en la federació. Inscriu-te, t'esperem.)

He suprimit els comentaris, sobre els clubs i el article següent, trobo que hi ha gent amb la pell molt fina, i no bull polemitzar, ni enfrontar-me amb ningú. Procurare no mencianar ni opinar sobre de ningú. Demano disculpes als que he molestat.
També dir que aquets son els logos que trobat segurament hem deixi algú.

Salut i al forat
Pagines que parlen d'aquets magnifics animals.