dimarts, 1 de març del 2011

EL TRI-LLUM 1.0


Provades algunes combinacions per realitzar una il·luminació penso coherent, hagudes i per haver, he finalitzat la meva recerca de la llum quasi perfecte (que no ho és, ho dic abans que algú m'ho recordi), que no hi ha cap, però com la cerca del Sant Grial tot té un principi, desenvolupament i com no, un final, més per la infinitat de combinacions possibles. Com vaig proposar en l'article, la proposta era realitzar un llum polivalent, gens ple de grans dispendis electrònics i que qualsevol manetes pogués fer-se'n una, amb aquestes directrius. El que seria els materials elèctrics leds, interruptor, lents, etcètera, suposaria una despesa d'uns 30 €, les bateries de Io-liti entre 30 € i 47 €, depenent de la capacitat que desitgem més capacitat més autonomia, amb el carregador uns 10 €. Amb uns 100 € poc menys, si hem d'adquirir tub d'alumini i etcètera. Obtindrem una bona llum, que podem demanar més?
En el post dedicat aquesta llum, totalment artesanal, http://espeleoiaigua.blogspot.com/2010/12/el-tri-llum.html , mai satisfet amb la feina feta sempre cerco la millora, que no la perfecció, doncs aquesta no existeix, però sempre ens podem apropar a un producte amb condicions acceptables, parlant d'enginyeria de tot a un euro. Pel que he fet unes darreres variacions a l'andròmina. En comptes d'ubicar-la dins d'una caixa quadrada he utilitzat un tub rodo de 7'5 cm de diàmetre amb 4'5 cm de fondària. Per fer el fons he utilitzat pasta de carrosser (pasta polièster) amb dues xapes d'alumini que fan de tancament i base per allotjar els elements lumínics.





Per millorar les seves prestacions he col·locat un indicador d'estat de la bateria, amb dos led de 3mm un vermell, bateria baixa i un de verd, bateria òptima, http://www.neoteo.com/construya-un-indicador-del-estado-de-carga-de-sus.neo quelcom indispensable per la nostra activitat, que ens monitoritza la carrega (voltatge amb càrrega) que té en tot moment la bateria, s'ha de realitzar algunes variacions dels components, per acomplir aquesta missió. Sabent quin estat tenen les bateries i si cal substituir-les.


El rendiment resulta molt bo, la combinació de llum ens dóna molt de joc i l'autonomia de moment perfecte, sempre podem millorar i segur que algú ho ha millorat o ho millorarà, sort.
Salut i al forat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aixor en sembla molt voluminos oi? Jeje segur que va be pero...al final acabaras portant un focus cormoran de 500w jejje
Cordialment Captain Garfio

Lluís ha dit...

El mateix volum que el escurion, més o menys.

Josep Herrerías ha dit...

Ets un manitas, hauries de patentar els teus invents i promocionar-los.
Pot ser et guanyaries uns cales.