diumenge, 27 de juny del 2010

MODIFICACIONS PER AL DUO, I ALTRES LÀMPADES PER ESPELEOLOGIA


Qui no esta disposat a fer-se làmpades o no té manetes per fer-ho, pot adquirir diferents sistemes d'acoblaments per col·locar en formats en ús actualment. Pel que sembla es tracta d'adminicle de fàcil muntatge, no més cal seguir les instruccions.



En venda al comercial MASTREL SUPERLED. Munta els led's de la sèrie Superled-3 SWLT, on trobem diferents potencies d'il·luminació, a partir de 3 lumens fins a 240 lumens. Gens menyspreable qualitat preu. Utilitzant piles alcalines AA o recarregables de Ni-Mh. Amb una autonomia mitja de 12 a 24 hores depenent de la potencia utilitzada.
Nivell 1 - 120 Lumen - 12 hores d'autonomia (4 piles alcalines tipus AA)
Nivell 2 - Emergència: Lumen 300-200 hores d'autonomia (4 piles alcalines tipus AA)
Nivell 3 - Mastrel Test (prova de la bateria)
Nivell de potència 4 - Capacitat màxima: 240 Lumen - 4 hores d'autonomia (4 piles alcalines tipus AA)




La següent comercial CustomDUO ven quelcom similar però amb un altre aspecte consta de dos mòduls que poden mantenir les cèl·lules de 14 led's o inferiors de Petzl . Poden utilitzar per complet el paquet ofert. Arribant a potencià de 290 lumens utilitzant el led Cree Q5  amb diferents nivells d'il·luminació. També ofereix la possibilitat de comprar paquets de bateries de NiMH de 4000Ah a 4500Ah.



I per últim una darrera incorporació al mon de les llumeneres per espeleo la IV TechTonique de fabricació suïssa. Que sembla tenir bones prestacions. Du dos led's Seoul Z-Power P7, integrat en una caixa d'alumini resistent a l'aigua. Amb diferents nivells d'il·luminació. Es pot alimentar amb piles de NiMH de 1.2V o alcalines de 1.5V (4 piles en sèrie) o fins i tot un paquet de Li-Ion de 7,4 Volts. Mantenint la caixa de la bateria de la Duo que portem a darrera.

Salut i al forat.