diumenge, 27 de setembre del 2009

RECERQUES I EXPLORACIONS, MERAVELLES DEL GARRAF

Ahir tocava sortida d'exploració, la cosa és comença a torçar quant l'Eloi s'havia de ficar al llit a causa d'un refredat sobtat, quedàvem tres, però no hi ha dos sense tres i el company Carlos, ha de passar la nit a l'hospital per un problema de salut familiar. Bé l'equip és reduïa a dos components la cosa pintava que aviem d'avortar l'intent, coses de la vida, si no pot ser no pot ser, que farem. De més jove m'haguera emprenyat, l'edat no perdona, hi vec les coses amb una altra perspectiva. L'ànsia no et fa millor i les preses..... això son preses.
Pel que he aprofitat el dia de diumenge per anar a fer una petita excursió. I la veritat caminar per caminar no em motiva gens ni mica, la meva motivació resulta ser la espeleo, gran o petita, explorar o visitar, tant em fa però bàsicament espeleo. He aprofitat per anar a cercar aquelles cavitats que tens a l'agenda i que de tant en tant, quan no tens res a fer  aprofites per anar-hi,  a trobar si més no, localitzar-la. Alguns, son petits avencs que contenen veritables meravelles, i que surten dels circuits habituals dels espeleòlegs son de poca fondària o de poca importància, com dic amaguen petites meravelles.
En aquest cas, la meva companya i jo, hem agafat camí al Garraf, com deia la idea era fer una excursió, i de passada fer feina, mapa, descripció i GPS. Evidentment les coordenades estaven desplaçades uns quants metres. Paciència i en base al mapa i la descripció, una bona cerca amb enverdisada inclosa, que atorga a la troballa una mica d'emoció. A poca estona érem al lloc on tècnicament resta la cavitat, fent cas del GPS la distancia a recórrer era d'uns 80 metres, com deia les coordenades estaven desplaçades uns quants metres 200 per ser més exactes, cosa que a fet que ens entretinguem un pel més de la conta, (mentre escric aquest article he descobert que no havia referenciat bé el programa per carregar el punt geogràfic) recapitulació. Parada tècnica i trobant un punt alt. Mentre agafar coordenades d'altres cavitats no sigui cas, o per una altra vegada. Trobat el punt de referencia l'objectiu era clar, i a l'abast. Ronda que rondaràs tornem a posar les idees clares i per fi objectiu aconseguit. Com que anàvem bé de temps he decidit fer una primera exploració. Una maravilla oiga!!!, petita i bufona, maca de coll....ons. Gaire bé una hora he estat dins.











Amb les coordenades i un mapa, amb el punt més o menys exacte (comprovat) us proposo un joc, (espeleo-geocerca) on és troba aquesta cova-avenc. Les coordenades han estat preses amb un etrex LEGEND HCx, sé de l'eficàcia d'aquest terminal GPS, però voldria tenir dades més fefaents sobre aquest. Si us plau comprovar aquestes dades qui tingueu GPS, de la marca qualsevol, si és Garmin millor. No hi ha premi, no més la satisfacció de gaudir d'aquesta cavitat, realment digne. Suposo que algú pot saber, de quina cavitat és tracta, el que demano que si podeu i voleu, fer l'exercici, de cercar-la amb un aparell GPS. Per poder valorar l'eficàcia d'aquest.
Aneu amb cura la cavitat esta força respectada, no voldria que a partir d'aquest exercici és malmetés.

31 T
E   409973
N 4573681
Datum ED50 Espanya, Portugal



Nota: gracies!!!! per la rectificació havia agafat les coordenades abans d'haver rectificat el datum del TrakMaker i les vaig col·locar sense tornar-ho a rectificar. Les donava uns 200 metres al S-O. En un primer moment havia agafat les referides en el WGS84, que estic utilitzant per provar, i és el Datum que ve per defecte en el mencionat programa, normalment faig servir l'Ozi que trobo mes complet i més facil d'usar. El datum del Garmin ja estava bé, és el quart GPS que trencaré i ja li tinc els trucs agafats, de totes, gracies per l'avis i perquè us impliqueu en el joc, ara si que esta bé.

Salut i al forat.

5 comentaris:

der K ha dit...

Bona Idea Lluís. Si no dius res suposo que amb una corda llargueta hi ha prou... no?

Lluís ha dit...

no cal corda. bona descoberta. si ho fas digam la presicisió, i aparell

David_P ha dit...

Lluís,

Veig una cosa estranya. Si situo el punt que indiques, al mapa del ICC, queda desplaçat 225 metres de on el senyales a la ortofoto. Es un error molt gran, potser caldria que revisar l'aparell.

David_P ha dit...

Ja esta ! El GPS el tens configurat en WGS84 no en ED50. Si poso les coordenades que indiques en WGS84 si que surten al lloc correcte. Si vols treballar en ED50 has d'anar a Configuración de unidades i canviar-ho.

Anònim ha dit...

Hola Lluis, normalment la majoria de GPS que trobem a les botigues acostumen a venir configurats per defecte amb Datum WGS84 (coses de l'imperialisme anglosaxó)aquest Datum a nosaltres no ens serveis per gran cosa ja que els mapes amb que treballa l'ICC estàn en Datum ED50. Per tant el primer que cal fer es canviar la configuració del Datum, ja que entre ambdos hi ha una diferència d'algo més de 200 metres.
Francesc Rubinat