dilluns, 29 de setembre del 2008

LES CRONIQUES DEL GEXXI, AVENC BENJAMI DIGON


Aquest cop el llençols m'han fet una mala passada, ahir vaig aixecar-me molt d'hora, tenia sesió topografica en una mina de la que donare informació quant la tingui acabada, en breu, es bastant interesant. També porto son enrederida de la setmana passada donsc vaig haver de treballar de dilluns a diumenge i de nit, coses del servei. Per desgracia no vivim del que ens agrada si no del que sabem fer, que ben mirat a mi també m'agrada, digue-me rar/raro.
De totes maneres he arribat 15 minuts tard en Carlos ja hi era al pla de Carol on actualment es deixen el cotxes, abans fa uns anys es podia arribar gaire bé fins a la Sivinota amb cotxe, apurant molt, a banda de altres barbaritats.

Hens hem reconegut i saludat, es la primera sortida que fa amb el GEXXI, fent jo de cicerone, hem estat parlant una bona estona, de tot plegat, inquietuts i altres afers. Uns col·legues han arribat i a la pregunta de que anvenc aneu fer, el Ginebró, m´he quedat en blanc, Ginebró, no me viene por Campgras, i els he explicat la millor manera d'arribar. Departin una estona de coneixences i altre qüestions. Aixó de la espele no se si us heu adonat peró estem relacionats, el que no coneix a un coneix a un altre, curios. Carlos coneix a en Toni i en Toni hem coneix a mi evidentment jo conec al Toni.

Un cop equipats seguim la pista asfaltada que du a les antenes de radar i a la morella, recordo el cami peró el subconcient enganya. En la dolina del pla de Campgras just en la bifurcació seguir la pista de la dreta a uns 20 o 30 mts, anar a buscar el pi pinyer que esta a la bora del camí, us puc dir que aquet pi l'he vist creixer en serió, hem fotu vell, del pi recte avall que fa baixada hi ha alguna fita i el pal de informació del parc delata la situació de la boca. Nosaltres hem fet un tur turistic per la zona, per alló de no perdre el costum de donar tres o quatre voltes.
La boca es mes ample que abans, peró enganya, el tub que fa el primer pou es estret de nasos, fins arribar a una primera repisa bastant comode, d'aqui un segon pou que et mena a una sala plena de blocs i molt corroida, roca nua falta de formacions, sala del 40, entre blocs i seguint espits i algun natural es troba el punt "g" peró no es el que penseu, un pas entre blocs una mica entretingut sense dificultat. A partir d'aqui un gran pou de bones proporcions que et deixa en primer lloc en una gran repisa 17 mts, despres dos resalts mes de 11 mts i un de uns 24 on toques fons, nosaltres hens hem quedat a la primera repisa per falta de corda. Ha estat una sortida molt tranquila sense cap problema un mano a mano, amb el Carlos, un tipo competent i que no fa acudits dolents ni rimes facil, peró els he trobat a faltar?.....si....

La cavitat m'ha retornat als començaments de la meva practica espeleologica i m'ha soptat el darrer pou per la seva grandaria no el recordaba tant gran.
El primer cop que el vaig fer aquest avenc sortia desinstalant i hem vaig quedar sol, degut a una gran tempesta que es localitza en aquella zona vaig estar uns 15 o 20 minuts esperant a que pares d'entrar aigua per el conducte d'entrada, us puc asegurar que la manega d'aigua era important, la por també. Fins la propera que sera aviat.



Salut i al forat.

3 comentaris:

Joan Montoya ha dit...

Ja m'agrada que trobis a faltar els A Q dits i els jocs de paraules. Perfecte que tot anés bé. Per cert, a hores d'ara quasi tens garantit el passi a la segona fase del concurs de logos. Vas segon i hem sembla que només passaran quatre logos.

Fins el següent forat.

AventurasdelCarre.com ha dit...

soc el del ginebró molt bé, la indicació perfecta era més curt l´avenc esta força bé.
Cuant poguis emb pot pasar la topo dels guerrillers i e vist les fotos de Vallgornera, es una pasada
emb podrias dunarme informació per anari, moltes merces Jordi
el meu correo
carretero.jordi@gmail.com

JARG ha dit...

M'agrada recórrer la zona de Campgràs, Morella i en general tot el Garraf. He localitzat molts del avencs catalogats, però no sé localitzar ón és exactament l'avenc de la Fragata. Si algú em pogués donar referències o marcar-lo a un mapa de l'ICC o al GoogleEarth li agrairia molt (avís: no tinc ni uso mai GPS, sóc antiquat: mapa, brúixola...) jantonio134@gmail.com